CD 1

01. Flying High
02. Hold Me (Vocal Radio Edit)
03. Poor Romeo (Radio Edit)
04. Knowing Me, Knowing You
05. Don´t Break My Heart (Album Version)
06. Waiting All My Life
07. Hold On Tight
08. I Feel Like You (feat. X-Perience)
09. I Will Come Again
10. Fortune & Fate
11. The Choice Is Yours
12. Poor Romeo (Kalsi Radio Edit)
13. Flying High (Cid Inc. Radio Edit)

CD 2

01. Flying High (99 Radio Edit)
02. Hold Me (D-Tune Radio Remix)
03. Poor Romeo (Dance Cut)
04. Knowing Me, Knowing You (Dacia Remix)
05. Don´t Break My Heart (Radio Edit)
06. Fortune & Fate (Alternative Mix)
07. Hold Me (Chorale Remix Cut)
08. Hold Me (Bluebear Project Remix)
09. Flying High (D-Tune Radio Remix)
10. Flying High (Cid Inc. Remix DRD Dub)

Suomalainen dancemusiikki on ilahduttavasti ollut suuressa nosteessa viime vuosina, niin uusien tulokkaiden kuin parin vanhan konkarinkin toimesta. Joel Kalsin ja Ari Myllymäen 90-luvulla perustama, alunperin nimellä DC-10 tunnettu kokoonpano, DCX voidaan siis laskea vanhojen konkarien joukkoon, vaikka vasta 2000-luvun uusi tuleminen uudella nimellä on tehnyt bändin enemmän tunnetuksi. Yhtyeen kokoonpano albumin julkaisuaikoihin oli seuraavanlainen: Joel Kalsi, Olli Lintuniemi ja Katri Metso, joka siis siirtyi soolouralle viime vuonna. Vaikka DCX on ollut hengissä reilut 10 vuotta, yhtyeen debyyttialbumi ilmestyi vasta alkuvuodesta 2008, ja se sai nimekseen Flying High, DC-10:n tunnetuimman hitin mukaan, joka on sekin sittemmin päivitetty DCX:n näköiseksi.

Albumi on jaettu kahteen osaan, ensimmäinen levy sisältää varsinaisen albumiosuuden, toinen taas 10 kappaleen kimaran remix-versioita. Legendaarista Flying Highia on tarjolla monessa muodossa. Alkuperäinen 99 Radio Edit ja 2000-luvun tuoreempi päivitys ovat molemmat todella loistavia, eivätkä D-Tunen ja Cid Incin remix-versiotkaan ole yhtään hullumpia. D-Tunen näkemys on nopeatempoinen ja saksahenkinen pirteäsoundinen iloittelu, kun taas Cid Inc. tuo biisiin hieman synkempää soundia ja trancemaisuutta. Remixista on mukana on lyhyempi radioleikkaus ja hieman pidempi dubattu versio. Lyhyemmän version puoleen on tällä kertaa hieman helpompi kääntyä.

Hold Me on toinen biisi, jonka juuret ovat vahvasti 90-luvulla. Alunperin se tuli tunnetuksi Palapeli-yhtyeen kappaleena nimellä Kuulen, mutta nyt DCX on kaivanut biisin uudelleen esiin ja tehnyt siitä toimivan englanninkielisen version. Kertosäe on todella vetävä ja soundit rautaa. D-Tunen, Bluebear Projectin ja Choralen remix-versiot ovat myös kaikki varsin onnistuneita. Chorale vaientaa vokaalit lähes täysin, mutta trancemainen näkemys on räväkkine melodioineen todella maistuva. D-Tunen ja Bluebear Projectin remixit ovat uskollisempia alkuperäiselle, ja molemmat muodostuvat kelvollisiksi tanssipaloiksi.

DCX on myös coveroinut muutamaa ulkomaistakin hittiä, mutta eipä ole onneksi profiloitunut coverbändiksi saksalaisten serkkujensa tapaan. ABBA-versionti Knowing Me, Knowing You kuuluu albumin vähiten innostaviin kappaleisiin, vaikka tuotannossa ei mitään vikaa olekaan, ja soundit ovat tämän päivän hengen mukaisia. DJ Ensamblehan coveroi muutama vuosi sitten kappaletta varsin samaan tyyliin. Dacian Cascada-henkinen remix ei ole sekään kovin kaksinen, vaikka energiaa biisissä piisaakin. Alunperin Den Harrowin esittämä Don´t Break My Heart on sen sijaan todella menevää eurotrancehenkistä materiaalia. Niin lyhkäisempi radioversio, kuin pidempi albumiversiokin toimivat todella upeasti. Kyseinen kappalehan oli ensimmäinen yhtyeen single, jossa silloinen vokalisti Katri pääsee ääneen. Ja tämä versiohan tietysti voittaa alkuperäisen, ja kappaletta on erityisesti livenä hieno fiilistellä.

Myös singleina lohkaistut Poor Romeo ja Fortune & Fate nousevat albumin parhaimmiksi lenkeiksi. Energisestä trancepopvedosta Poor Romeosta on mukana kolme versiota, joskin kaikki tuntuvat hassusti kuulostavan melko samalta, vaikka niissä eroavaisuuksia toki onkin. Dance Cut-versio on noussut ajan kanssa omaksi suosikikseni. Saksatrancehenkinen Fortune & Fate on hieno osoitus siitä, että pienellä järjenkäytöllä tuota Saksanmaan kaupallista trendimelodiaa voi käyttää myös hyvin. Parhaimmillaan biisi on kertosäkeessään. Albumilla on mukana myös meille saksahumpan suurille inhoajille suunnattu Alternative Mix-versio, joka karsii pois saksavaikutteet. Mutta tällä kertaa voin onneksi sanoa pitäväni kummastakin versiosta.

Niin, ja olihan albumilla kaiketi muutama toimiva kappale singlelohkaisuiden ulkopuoleltakin. The Choice Is Yours on niistä paras, Haddawayn What Is Loven ja Dr. Albanin It´s My Lifen kohtaamiselta kuulostavat pianomelodiat ja Joel Kalsin räpit ovat jo hyvä yhdistelmä ja kertosäekin on mukavan ysärihenkinen. I Will Come Again tarjoaa pirteää euromelodiaa ja hienon rauhallisen tunnelmointiosuuden. Todella popahtava Waiting All My Life on sekin mainio, mutta Hold On Tight tuppaa jäämään samaan kategoriaan em. ABBA-coverin kanssa. Albumilla on mukana myös X-Periencen kappale I Feel Like You, jossa DCX on päässyt näyttämään remixaustaitojaan. Varsin onnistunut remix onkin kyseessä, vaikka sen olisi voinutkin sijoittaa hyvin myös remixalbumin puolelle. Itse pidän kuitenkin kovasti Claudia Uhlen äänestä, joten eipä tästäkään voi olla tykkäilemättä.

Toivoa sopii, että ihan yhtä kauaa ei DCX:än seuraavaa albumia tarvitse odotella kuin tätä. Kova mielenkiinto kohdistuu myös siihen, miten DCX onnistuu aina vaikean kakkosalbumin teossa. Flying High on niin erinomainen albumi hieman hajanaisen oloisesta kokonaisuudestaan huolimatta, että haaste varmasti on kova. Toisaalta albumilta on huojentavaa todeta myös se, että DCX on ainakin monipuolinen. Samankaltaisia kappaleita kun ei albumilla ole, ja kun mukana on vain muutama hieman tasaisempi tapaus, ollaan todella vahvoilla. Mainio dancekiekko, jonka kaltaisia ei varsinkaan Suomessa ihan jatkuvasti julkaista. DCX täyttää omalta osaltaan hienosti kotimaisen, englanninkielisen dancepopin kohdalla jo vuosia ollutta aukkoa.

9/10