01. Voyage Voyage
02. I Surrender
03. Ella Elle L´a
04. Who Do You Love
05. Your Eyes
06. L.I.L.Y.
07. Take Me Down
08. Put My Finger On It
09. Sweet Mistake
10. Toute Premiere Fois
11. We All Belong
12. Tonight We Ride/No Digas Que No (Duet With Soraya)
13. Free

Belgialaisen, laadukkaan eurotrancen tunnettu kasvo, Katrien Verbeeck alias Kate Ryan palasi neljännellä studioalbumillaan ainakin osittain juurilleen, eli selvästi trancempaan soundiin, tosin tällä kertaa otettiin myös vaikutteita niin electro- kuin housemaailmastakin. Debyyttialbumi Differenthan oli vielä täysipainoista eurotrancea, mutta sen jälkeiset albumit Stronger ja Alive menivätkin selvästi popimpaan suuntaan. Nykyisin Katen tuotantotiiminä häärii 2N Productions, ja täytyy sanoa, että ruotsalais-belgialainen yhteistyö toimiikin varsin mukiinmenevästi.

Albumin neljästä sinkkulohkaisusta ainakin Ella Elle L´a ja I Surrender ovat varmasti tulleet suomalaisillekin tutuiksi runsaan baarisoiton ansiosta. Tarttuva ja nopeatempoinen France Gall-cover Ella Elle L´a on sinänsä tuttua, ranskankielistä Ryania ja soundeiltaankin se tuo selvästi mieleen Different-albumin ajat. I Surrender on saanut kovasti radiosoittoakin meillä. I Surrender jos mikä, tuo esiin aivan uudenlaisia housemaisia piirteitä Katen musiikissa. Biisi on näppärä yhdistelmä tämän päivän electrovaikutteita ja perinteistä housemelodiaa, tarttuva biisi vetoaa myöskin varmasti suureen yleisöön.

Desirelesin Voyage Voyage on coveroitu useaan otteeseen, ja mm. Nightflyer teki jokunen vuosi siitä nimenomaan trancemman danceversion. Kate Ryanin selvästi agressiivisempi versio ei ole mielestäni aivan yhtä kekseliäs, vaikka ei sitä huonoksikaan voi toki haukkua. Voyage Voyage nyt vain on niin kulunut biisi, että olisihan sitä coveroinnin kohdetta voinut miettiä pari kertaa. Your Eyes on viimeisin sinkkulohkaisu, ja varsin toimiva biisi onkin, vaikka ei ole tainnut menestyä ihan I Surrenderin tavoin. Biisi on parhaimmillaan kertosäkeessään, ja soundipuoleltakin löytyy maistuvia yksityiskohtia.

Who Do You Love ja Sweet Mistake ovat miellyttäviä biisejä niille, jotka Katen musiikkiin ovat 2000-luvun alun trancepopvuosina ihastuneet. Molemmat ovat pirteitä, nopeatempoisia tanssipaloja. Varsinkin Sweet Mistake on todella vetävä teos. Who Do You Love yhdistelee hieman surumielisempiäkin soundeja kepeään, mutta vetreään dancebiittiin. Hieman septemberimainenTake Me Down, enemmän popelectroon kallistuva Put My Finger On It ja energinen Soraya-duetto Tonight We Ride/No Digas Que No ovat nousseet ajan kanssa kuitenkin suurimmiksi suosikeiksini albumilta.

We All Belong, L.I.L.Y. ja albumin päättävä hidas Free ovat tasaisen varmoja suorituksia ja istuvat albumikokonaisuuteen estoitta. Ella Elle L´a:n lisäksi ainoa kokonaan ranskankielinen kappale Toute Premiere Fois on albumin ainoa jokseenkin tylsähkö raita. Hienon instrumentaalialun jälkeen, biisi puuroutuu värittömäksi rallatteluksi.

Kahden edellisen albumin poppiharhailujen jälkeen on hienoa huomata, että Free on taas Differentin tavoin lähes täysi eurotrancekiekko. Ruotsalaiset taustavoimat ovat tuoneet mukaan kuitenkin sen verran runsaasti house- ja electrovaikutteita tämän päivän kuumien trendien mukaisesti, että mielenkiintoista on nähdä mihin suuntaan mennään seuraavaksi. Kokonaisuutena Free on tähänastisista ehdottomasti ehyin albumi Kate Ryanin tuotannosta, ja se toimii ehdottomasti tasaisuudellaan.

P.S. Sekin on hienoa, että belgialaisilla danceprojekteilla löytyy oikeasti uskallusta tehdä omia kappaleita, eikä albumeita täytetä covereilla saksalaisten serkkujen tapaan.

8/10