01.   The Dream

02.   You Know It All

03.   Dark Land

04.   You Will Not Leave Me

05.   Who Cares

06.   Still With Me Today

07.   Give Me Wings

08.   I Belong To You

09.   Trust

10.   This Day

Kimmo Korpelan ja Miia Rautkosken muodostama G-Powered taitaa olla ainoa laatuaan kotimaisen gospelmusiikin maailmassa.  Sanoitukset käsittelevät uskonnollisia asioita kuten gospelmusiikissa kuuluukin, mutta G-Powered ilmaisee sanomansa muista gospelbändeistä poiketen tiukkaan eurodancetyyliin, joten yhtyeen musiikista on helppo innostua niidenkin, jotka eivät muuten gospelmusiikista muuten niin välittäisikään. G-Poweredin aikaisemmat albumit ovat olleet suomenkielisiä, mutta tämä viimeisin albumi Trust luottaakin täysin englanninkieleen, mikä varmasti johtunee siitä, että yhtye ponnistaa hyvää vauhtia ulkomaille viime vuotisen Eurodance Web Awardsin kolmannen sijan tukemana. Albumista on kuitenkin tulossa myöhemmin vielä suomenkielinenkin versio.

Trust yllättää ainakin siinä, että se on aikaisempia albumeita trancehenkisempi.  Henkilökohtaisesti trancen ystävänä siitä onkin helppo kiitosta antaa, vaikka trancempi meinkinki ei tällä hetkellä olekaan ihan niin muodissa elektronisen musan maailmassa. Ainakaan tällä albumilla ei juosta trendien perässä, ja hyvä niin! Sävellykset ovat tuttuun tyyliin enimmäkseen Miian kynästä ja sanoitukset Kimmon käsialaa, jotka Maria Lappi on kääntänyt englanninkieliseen muotoon.  Tuotannollisesti kappaleet ovat aikaisempaa jykevämpiä ja sävellykset ovat kerrassaan mainioita tuttuun G-Powered-tyyliin.  Kitaraa ja pianoa käytetään rehellisessä dancepop-hengessä hienosti. Ongelmana on kuitenkin hieman se, että biisit ovat turhankin yksitotisia, vaikka jokaisessa kappaleessa energiaa piisaa yllin kyllin. Albumilta voisi ottaa oikeastaan ihan minkä tahansa biisin singlelohkaisuksi, eli kappaleet toimivatkin erikseen huomattavasti paremmin. Albumia kuunnellessa pääsee hieman jopa tylsistymään, koska trancebiitti tamppaa kappaleesta toiseen pääasiassa samalla tahdilla, (ajoittain) turhankin samankaltaisilla melodioilla ja sanoituksetkin pääsevät ehkä englanninkielestä johtuen menemään ns. ohi.  Miian äänestä homma ei tosin nytkään jää kiinni. Veikkaanpa, että tuleva suomenkielinen versio tulee kuitenkin kolahtamaan itseeni varmasti paremmin.

Albumin parhaimpiin teoksiin kuuluvat mielestäni molemmat albumia edeltäneet sinkut The Dream ja Still With Me Today, vaikka kummankin suomenkieliset versiot paremmin rokkaavatkin. I Belong To You, Dark Land ja You Know It All ovat myös mainioita niin vetovoimaltaan kuin tunnelmaltaankin.  

Suoraviivaista, energistä ja ennen kaikkea rehellistä dance/trancepoppia ei tehdä tänä päivänä edelleenkään liikaa, vaikka ”suomidance” onkin viime vuosina päätään nostanut huomattavasti. Vaikka tuotanto on mainiota ja biisit sanomaansa myöten varsin kauniita, Trust ei kokonaisuutena nouse ihan niin koukuttavaksi kuin odotin, mutta innolla odotan sen suomenkielistä vastinetta. Tämäkin lätty toimii hyvin tässä hetkessä, ja eipä näitä englanninkielisiä suomidancealbumeitakaan ole DCX:n Flying Highin lisäksi montaa viime vuosien aikana julkaistu. Sen kun ottaa huomioon, on myös englanninkielinen meininki tervetullutta kotimaisen popahtavamman dancemusiikin kirjoon.

7/10